Domů » Články » Bilancování roku 2011 a PF 2012

Bilancování roku 2011 a PF 2012

Rok utekl jako voda a bilancování by bylo dlouhé, takže to jen trochu shrnu. Lednové Španělsko přineslo velmi zajímavá setkání , potkali jsme i rysa pardálového, ale opravdu byl velmi daleko a tak máme jen prťavou siluetu coby dokument, že jsme jej viděli. Také jsme fotili dudky a modré straky a spoustu vodních ptáků, ale ten rys nás malinko mrzel. Uganda nám naproti tomu ukázala opravdu spousty svých zvířecích obyvatel, od krokodýlů a slonů, přes gorily a několik druhů vlh až po mé oblíbence levharty. Focení u Bencého bylo taky fajn, byť úplně nesplnilo naše očekávání. Podzim jsme jako tradičně odflákli, ale za to jsme na zahradě vybudovali krmící areál pro pěvce a šplhavce, zatím jsme tu zaznamenali jen několik málo druhů ptáků (sýkorky koňadry a modřinky, vrabce domácí, žluny zelené a šedé, kosy a občas nás navštíví zvonek), snad se to trochu více rozjede, až se to rozkřikne.

Současně jsme se poprvé vydali fotit pod vodní hladinu, a tak se tu snad časem objeví i fotky pořízené pod vodou. Nám navíc tato aktivita ukázala další možnosti a také nové kamarády, postižené dalším koníčkem, který se dá provozovat v přírodě a fotit, byť při tom trochu teče do uší. Pod vodou jsou setkání s rybami velmi zajímavá, a tak hned při naší první samostané akci jsme potkali krásnou štiku a při společných nočních ponorech i úhoře a cejny.

Plány na příští rok máme opět jen velmi nahrubo připravené. Rádi bychom v lednu zkusili náš první slaný ponor, jedno zda v Egyptě nebo třeba na Kanárských ostrovech. V únoru mě pak čeká další mise na Okinawu, tentokrát bych rád trochu více fotil, tak snad něco z Ásie přivezu. Potom již jaro a doufáme ve focení v Čechách, rádi bychom také nějaký ten den opět věnovali rozšíření naší sbírky fotografií z Maďarska. No a na léto plánujeme další fotocestu do Afriky, zatím to vypadá na kombinaci Zimbabwe a Botswany, je to tak na 90 %. Uvidíme, těšíme se.

Všem návštěvníkům stránek přejeme dobrý rok 2012, fotografům dobré světlo, těm zvířecím pak velkou dávku štěstí, protože štěstí je při focení přírody opravdu potřeba.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace