Domů » Články » Nová verze stránek je na světě

Nová verze stránek je na světě

Asi po dvou měsících, kdy měly náše stránky odstávku, je tu konečně slibovaná nová verze. Už je to pěkných pár pátků, co jsme přidali nový článek nebo fotografii. Místo toho jsme se soustředili na transformaci webu. Ostatně posuďte sami, jestli to stálo za to. Pro srovnání přidávám náhled na úvodní stránku a galerii starší verze webu.

Hlavním cílem bylo jednoznačně vylepšení a zpřehlednění fotogalerie zejména zobrazení fotografií, které nebylo na starší verzi zrovna ideální. Což se nám, alespoň myslím, podařilo. Galerie je rozdělena do podgalerií (biologicky) a do kategorií (podle polohy). Při prohlížení jednotlivých fotek v galerii je také možné měnit barvu pozadí od bílé přes všechny odstíny šedé až po černou, aby fotografie co nejvíce vynikly.

Jak můžete vidět, tak jsme ponechali původní charakter stránek: úvodní fotografie zůstaly stejné i struktura menu zůstala zachována. Novinek je ale taky dost. Na původním webu nebylo například pole pro vyhledávání, které je úmístěno nad hlavním menu. Vyhledávání funguje na principu klíčových slov. Webové stránky jsou také propojeny s naším twitter účtem a na levé straně se zobrazuje výpis posledních tweetů. Plánujeme, že tento výpis bude fungovat i jako blog s krátkými zprávami. Pomocí tohoto výpisu budeme také upozorňovat na všechny novinky na webu popř. sem budeme dávat linky na zajímavé stránky, fotky, videa atd. Jelikož jsme zrušili návštěvní knihu, můžete nám napsat přes náš twitter účet. Dále nás můžete samozřejmě kontaktovat přes email nebo pomocí předpřipraveného pole v sekci Kontakt.

Nově je zde možnost přepínaní mezi češtinou a angličtinou (vpravo nahoře). Ikdyž anglická verze ještě není hotová. Jedná se jenom o summary v angličtině a neobsahuje zatím žádné fotografie. Rozhodně ale na anglické verzi ještě zapracujem a nové články v angličtině prodloužíme, jak nám naše ne zrovna dokonalá angličtina dovolí.

Přece jenom jsme web spouštěli dnes odpoledne a tak nemáme ještě všechno vychytaný. V galerii je zatím jenom pár fotek, další budeme přidávat v průběhu až bude chvilka času. U některých článků také ještě chybí pár fotografií.

Jak jsem už psal, práce na webu nás poměrně zaneprázdnila a tak zde zatím chybí několik článků. Chceme také přidat článek o afrických ledňáčcích, jenž byl otištěn v magazínu Příroda. Rozhodně chceme napsat povídání o naší letní expedici po Zimbabwe a Botswaně. Na konci října jsme také strávili pohodový potápěčský týden v Egyptě. Takže článků chystáme spoustu a přes zimu se rozhodně nudit nebudem.

Na závěr bych chtěl poděkovat Michalu Vitáskovi za tvorbu stránek a skvělou spolupráci. Na současné podobě stránek má největší zásluhu. Kdyste chtěli udělat nebo vylepšit webové stránky můžeme Michala Vitáska vřele doporučit.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace