Domů » Články » Rok 2017

Rok 2017

Rok 2017 byl pro nás z pohledu cestování trochu za poslední léta netypický. Nebyli jsme v Africe! Tíži hlavní fotoexpedice tak převzala nejvzdálenější destinace Evropy - Azorské ostrovy. Ale to nic nemění na situaci, že jsme letos nevytáhli paty z Evropy. První cestou tak byl krátký výlet na sever do Finska. Do již zavedené oblasti k Arimu, kde jsme pozorovali a fotili hlavně medvědy a rosomáky. K tomu ještě několik druhů severských ptáků a také jsme zde našli hnízdo datlů černých a podařilo se nám je vyfotit. Druhou cestou byla již zmíněná potápěčská cesta na azorský ostrov Pico. Byl to však povedený výlet, pozorování vorvaňů, delfínů, žraloků modravých a i žraloka velrybího bylo fantastickým zážitkem.

Přesto rok 2017 nebyl neúspěšný. Zrealizovali jsme několik přednášek v naší domovské Litvínovské knihovně, přednášeli jsme v kulturním domě v Mirošově, zahájili jsme spolupráci s knihovnou v Bílině. A také jsme zahájili přípravu na cesty v roce 2018. Snad zase přineseme další fotografie z Afriky.

K PF jsme vybrali lvy, aby nám nějací přišli před fotoaparát letos.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace